bs-logo
NL
EN
Webshop

Aangepaste buggy’s voor grotere kinderen? Bestaan die?

Zeker bestaan er aangepaste buggy’s voor grotere kinderen, want ook voor grotere kinderen kan een buggy uitkomst bieden! Bijvoorbeeld voor grotere kinderen met een beperking. Voor hen kan een kleine wandeling een hele inspanning zijn en ‘even snel’ een boodschap halen gaat niet zo vlot. Bij een bezoek aan een pretpark met het hele gezin is een buggy ook geen overbodige luxe.  En wat te denken van een kind dat constant weg loopt?

Een buggy die tot 75 kg kan dragen…

Wij bieden buggy’s aan in diverse breedtematen, kleuren en bekleding. Zo heeft het merk Patron maar liefst 5 modellen die uitermate geschikt zijn voor grotere kinderen. Vier van deze modellen kunnen een lichaamsgewicht tot maar liefst 75 kg dragen. Het fijne van alle modellen is dat ze opvouwen als een paraplu. Ze nemen dus bijzonder weinig ruimte in als deze buggy’s bijvoorbeeld achterin de auto meegenomen worden.

Generieke eigenschappen voor de Patron buggy’s voor een groot kind:

  • voorzien van een 1-delige instelbare voetsteun;
  • hebben een rughoekverstelling;
  • de grotere maten hebben een rugverlengingsdeel;
  • met een 5-punts fixatie met bandbeschermers;
  • PU-banden rondom.

Zonne-/regenkap, voetenzak, extra fixatie? Of een boodschappenmand, dat is altijd zeer praktisch als je aan de wandel gaat. Deze accessoires, en nog heel veel meer, zijn ook te bestellen bij de buggy’s!

Hoe kan ik een vergoeding aanvragen voor een grote buggy?

De meeste aangepaste buggy’s worden vergoed door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het spreekt voor zich dat er een indicatie moet zijn dat je kind een buggy nodig heeft. Een telefoontje met de afdeling WMO van jullie gemeente is vaak zeer verhelderend. Als je kind voor vergoeding in aanmerking komt, dan zal de gemeenteconsulent jullie meestal naar een gecontracteerde hulpmiddelenleverancier verwijzen. Samen met deze hulpmiddelenleverancier wordt een passing verzorgd om de buggy te zien en te proberen. Zit er een geschikte bij, dan wordt een offerte bij de gemeente ingediend en bij goedkeuring wordt de buggy geleverd. Kort gezegd zijn dit de stappen die je doorloopt bij een WMO-aanvraag;

  • een indicatie voor een buggy;
  • een passing met een hulpmiddelenleverancier;
  • een geschikte buggy kiezen;
  • offerte indienen bij gemeente;
  • na goedkeuring levering van de buggy door hulpmiddelenleverancier.

Wat nu als ik de buggy niet vergoed krijg?

Je hebt bijvoorbeeld al een rolstoel vergoed gekregen, dus de gemeente heeft aan haar verplichtingen voldaan. Maar je vindt het wel bijzonder makkelijk om niet altijd de rolstoel mee te hoeven nemen als je even snel weg moet. Of als je gaat vliegen, dan is een buggy veel handiger. Allemaal veel gehoorde redenen waarom gezinnen toch graag een buggy naast een rolstoel willen hebben. Uiteraard kun je de buggy ook particulier aanschaffen. Wij organiseren ook dan een geheel vrijblijvende passing zodat je de buggy kunt uitproberen. Na de passing volgt direct een offerte en kun je de buggy direct bestellen. Wel zo gemakkelijk!

Nieuwsgierig of er ook een geschikte buggy voor jullie is, maak kennis met de vele modellen. Wil je een buggy aanvragen? Maak dan een afspraak voor een geheel vrijblijvende passing bij jullie thuis!

Terug naar overzicht